Kat in de zak

Nog 24 dagen tot de nieuwe Belgische regering. Met Pasen moet Leterme I er zitten. En we moeten toegeven: de toestand in België ziet er vandaag een stuk minder belabberd uit dan vorige week. Beoogd premier Yves Leterme die met maagbloedingen op de intensive care lag, wordt binnenkort ontslagen uit het ziekenhuis. En er is eindelijk (!!) een akkoord over de Belgische staatshervorming.
 
Maar over dat akkoord van afgelopen zondagnacht heerst grote ontevredenheid. Volgens veel Vlamingen gaat het helemaal nergens over. Een schrale oogst, kopt de Vlaamse krant De Standaard. Sardienen in de hand, vette vis in de lucht. 
Alleen het verkeersbeleid zou het niveau van borrelnootjes overstijgen. Vlaanderen mag straks zelf bepalen hoe langzaam auto’s mogen rijden, want snelheidsbeperkingen worden een regionale kwestie. Wow.
 
Hmm. Eens zien wat de Vlamingen nog meer van de Walen gedaan hebben gekregen. Regionalisering van het dierenwelzijn, delen van de kinderopvang, ondernemerskredieten, huurprijzen en het (lege) Landbouwrampenfonds. Alle echt belangrijke punten zoals de hervorming van de gezondheidszorg, het arbeidsmarktbeleid of de kwestie Brussel-Halle-Vilvoorde komen pas op 21 juli ter tafel. Terwijl Leterme I dan al maanden het land bestuurt. De Walen zullen zich de ziekte lachen.
Een kat in de zak kopen is niet voor niets een Vlaamse uitdrukking.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860