Gent roept stadstaat uit

Op het Sint-Baafsplein in Gent werd gisteren een keizer gekroond. Voormalig museumconservator Jan Hoet zwaaide de scepter. Om zes uur ’s avonds werd de onafhankelijkheid uitgeroepen. West-Vlamingen zijn niet meer welkom in de Oost-Vlaamse stadstaat. Tenzij ze zich volledig aanpassen aan de Gentenaren, Gents leren en een inburgeringscursus volgen.

De onafhankelijkheid is een actie van de Nieuw-Gentse Alliantie (N-GA). Het begon als een grap op een nieuwjaarsreceptie. De N-GA verwijst naar de Vlaamse nationalistische partij N-VA, voorstanders van een onafhankelijk Vlaanderen. De Gentenaren roepen de Vlamingen op om na te denken waar ze mee bezig zijn.


Inmiddels is de stadstaat Gent weer opgeheven. Wie het Gentse dialect toch nog wil leren, leer het jezelf op het web!

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860