Treurigheid aan de Maas

Het is een beetje als een horrorfilm, maar dan in het echt. Daar zit ie dan. In dit treurige stadje aan de Franse maas. Het monster van de Ardennen. Zo wordt Michel Fourniret in België genoemd. Best een keurige man eigenlijk, 65 jaar, kort geknipt grijs baardje.


Fourniret zegt weinig, maar de ijzigheid waarmee hij spreekt… en toegeeft dat hij inderdaad een monster is… Nooit eerder zag ik een seriemoordenaar. Het is onwerkelijk griezelig.


Ik woon het proces bij in Charleville-Mezieres, vlak over de Belgische grens. In deze streek, aan weerszijden van de grens, zou Fourniret hebben toegeslagen. Zeven keer, negen keer, misschien vaker. Het voelt alsof op dit achterland, ver van Brussel en Parijs, een vloek heerst. Een verlaten oord waar een man zijn drang naar jonge maagden kan stillen. Brrr 

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860