Koning Albert, doe iets!

Het Belgische koningshuis is lang niet zo populair als het Huis van Oranje, maar deze week is het imagoprobleem van het Huis van Saksen-Coburg alleen maar groter geworden. De Belgische koning weigert namelijk zijn buitenechtelijke dochter Delphine te erkennen en hij wordt nu in binnen- en buitenland gezien als een kille en nare man.

Kunstenares en bastaard Delphine Boël triompheert. In haar kersverse autobiografie vertelt zij haar treurige verhaal. Zij is het vierde kind van de koning, veertig jaar geleden verwekt bij Alberts ware liefde. Iedereen weet het, alleen Albert lijdt aan vergeetachtigheid.

Wij zien de koning driftig ijsberen door zijn paleis. Postuum erkennen, zoals Prins Bernard deed? Daarvoor is het nu te laat. Onze Bernard wist zijn geheim tot zijn dood binnen de koninklijke muren te houden. Twee bastaarddochters werden door de familie geaccepteerd.

Delphine doodzwijgen? De Belgen zullen het zeker niet waarderen. Misschien vergeten ze haar. Maar hoe dan ook: slechte PR.  Ons advies aan Albert: geef een interview op de nationale televisie. Laat u zien van uw meest menselijke kant. Schuldbewust als Bill Clinton. Vaderlijk als een koning. Niet dat stiekeme gedoe. Erken haar of erken haar niet. Maar verdedig u!       

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860