Goudgeel en knapperig

Pieter-Bas eet een frietjeJe altijd afgevraagd waar je patatje vandaan komt? Je vindt het antwoord in Brugge. Daar is het eerste frietmuseum ter wereld geopend. Maar van een patatje oorlog hebben ze nog nooit gehoord. Sophie voor BNR Nieuwsradio:

[audio:http://www.levenoppluto.nl/audio/20080506_BNR_Sofriet.mp3]
Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

3 thoughts on “Goudgeel en knapperig

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 cm

  Van een patatje oorlog hebben wij inderdaad nog nooit gehoord. Wat is dat dan ?
  En als je hier vraagt ‘patat mét’, zullen ze vragen : “waarmee ?”

 2. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 admin

  Oorlog = satésaus, mayonaise en uitjes. In Belgie een friet speciaal?

 3. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Bart van Teeffelen

  Begin februari is de Utrechtse patatzaak Manneken Pis tot beste patatzaak van Nederland uitgeroepen. De zaak op het Vredenburg suggereert door de naam van de zaak Belgische frieten te maken. Ik hoor graag wat jullie smaakoordeel is!

  Ik word regelmatig raar aangekeken als ik om een ‘patatje flip’ vraag. En dan realiseer ik mij steeds weer dat de Leidse benaming voor een patatje mayo en pinda ook niet ver buiten de stadsgrenzen komt.

Comments are closed.