Het verlies van België

Weer verliest Belgie een grande dame. Justine Henin, de beste tennister ter wereld, hangt haar racket in de wilgen. En dat veroorzaakt in dit land een schok. Pas 25 jaar is ze, nummer 1 in het vrouwentennis. Vlamingen en Walen dragen de Franstalige Henin op handen. Maar Justine ziet het niet meer zitten. Ze heeft een soort burn-out en droomt van een “normaal” leven.

Weet u het nog?
Roland Garros 2003: een historische dag voor België. Voor het eerst in de geschiedenis stond daar een Belgische finale tussen twee grote rivales, Justine Henin en Kim Clijsters. Henin won de beker en het werd een nationale feestdag voor alle Belgen.
 
In een klap is Belgie deze beroemde toptennisters kwijt. De 24-jarige Vlaamse Clijsters zette vorige jaar voortijdig een punt achter haar carriere. Kim loopt tegenwoordig rond met een baby. Nu Henin stopt, is het definitief voorbij met de Belgische gouden jaren. We zullen ons weer met wielrennen moeten vermaken.
 
Wat is dat toch met deze Belgische vrouwen? Liever “gewoon” willen zijn en een hele natie in het verdriet storten. Kan iemand deze vraag voor ons beantwoorden?
Henin en Clijsters waren rivalen en vriendinnen kijk hier naar een kolderiek filmpje met de twee: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oqfOJAzkEa0[/youtube]

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860