Rapbattle Nederland – Vlaanderen

Pieter-Bas bereidt zich voor op zijn Belgische avontuur bij de Wereldomroep in Hilversum. Daar is hij redacteur voor het TV-programma Cafe de Buren. In elf afleveringen behandelt dit programma de verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en Vlaanderen. Onderwerpen als sport, koniningshuizen, politiek en liedkunst komen hierin aan de orde.  De uitzendingen komen in januari op Nederland 2 en zijn nu al te zien op BVN en internet. Voor de taal aflevering namen we een rapbattle op tussen de Nederlandse rapper Raymzter en zijn Vlaamse collega Pita. Bekijk dit Vlaams-Nederlandse hip-hoptreffen hieronder…[youtube]http://nl.youtube.com/watch?v=i3n9NmhxIgc[/youtube]Geheel origineel is deze hiphop wedstrijd Nederland-Belgie niet, we hebben ons laten inspireren door de rappers Brainpower en Krewcial. Dit duo maakte in 1998 het nummer ‘Belgische Wafels’. Dit feestelijke NederVlaamse treffen is te vinden op Brainpowers plaat ‘Verschil moet er zijn’. Ik vond hier nog een interview met Brainpower en Krewcial.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860