Waar was de Vlaamse pers?

Dinsdag 15 juli is alweer een dag van de waarheid in België. Op die dag, zo heeft de regering beloofd, moeten ze er echt uit zijn. Splitsen we de kieskring Brussel-Halle Vilvoorde en welke bevoegdheden gaan naar de gewesten en welke blijven federaal. De Walen en Vlamingen lijken er niet uit te komen en de onderhandelingen zitten volgens velen muurvast.

Gisteravond hadden wij een interview met de Waalse reljournalist nummer 1: Christophe Deborsu en sloten ons voor de gelegenheid aan bij het journaille dat tegenwoordig elke dag de wacht houdt tot de dames en heren politici eruit zijn.

Het is een treurige bedoening, het is regenachtig en de journalisten hebben geen fijne kantine of Nieuwspoort om warm met koffie te wachten tot er nieuws is. Nee, niets van dat alles. De onderhandelingen vinden plaats in de ambtswoning van Premier Yves Leterme en het enige dat de nieuwsgaring wacht is de stoep voor Letermes onderkomen.

Een scene uit ‘Wachten op Letermemet van links naar rechts de RTBF tv, Le Soir en RTBF radio

Al maanden lang zitten ze daar buiten op de stoep. Gisteravond hingen wij er ook en tot onze stomme verbazing waren wij de enige Nederlandstaligen. Waar waren de Vlamingen? Die bleken allemaal een barbecue(!) bij de Vlaamse minister-president Kris Peeters verkozen te hebben boven het landsbelang.

Als Jan Peter Balkenende al een barbecue zou geven voor de pers zouden lang niet alle journalisten gaan. Zeker niet als het land in crisis verkeert. De Vlaamse pers lijkt erg met zichzelf bezig. En dat geldt ook voor de politiek.

Gelukkig kregen wij door de afwezigheid van de Vlaamse pers de mogelijkheid tot het enige Nederlandstalige interview met Leterme van de dag. Luister hier, exclusief voor BNR Nieuwsradio en Leven op Pluto:

[audio:http://www.levenoppluto.nl/audio/20080710_BNR_Leterme.mp3]
Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

2 thoughts on “Waar was de Vlaamse pers?

  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Bart

    Ik weet niet wat verheffender is: op een barbeque bij de Vlaamse minister-president of op de stoep wachten bij Leterme. Van Leterme en de andere onderhandelaars weet je zeker dat ze niets zeggen, de quotes zijn al maanden zo vaag als wat. Dapper is het wel, dat wachten, zeker met dat weer! Wat dat ben ik blij dat het Binnenhof beter is geregeld :-)

  2. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Martin Visser

    Ik denk dat je beeld van Den Haag iets te idyllisch is. Ook daar moet je tijdens kabinetsformaties buiten wachten. Koffie drinken in Nieuwspoort kan natuurlijk wel, maar met het risico dat je het nieuws mist, want dat vindt verderop op het Binnenhof plaats. Wat dat betreft is de Brusselse verslaggeverij lekker warm en droog.

Comments are closed.