Belgen vieren feest (ondanks alles…)

Terwijl België in puin ligt, gaat het grote feesten hier gewoon door. Maandag wordt de nationale feestdag gevierd met onder meer een militaire parade en vuurwerk. Sinds het Marseillaise incident met Yves Leterme vorig jaar weet inmiddels heel België wat er op die dag herdacht wordt: op 21 juli 1831 legde Leopold I als eerste koning der Belgen de eed af voor de grondwet.

Maar gezien de perikelen van afgelopen weken zou het (theoretisch) weleens de laatste Belgische Feestdag kunnen zijn. Niettemin zijn er deze dagen overal feestjes, alsof er niets aan de hand is. Dit weekend waren wij bij opening van de Gentse Feesten waar onze held Raymond Van Het Groenewoud ruim twee uur speelde. RvhG was al een toprocker en chansonnier, maar tegenwoordig is hij ook de James Brown van de lage landen. Bekijk hier een funky fragment van zijn optreden zaterdagavond:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=94C95h0Tbt4[/youtube]

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860