Vette dance met vette haren

Vettige haren, een te los zittend pak en een hele grote zonnebril. Dat is zo’n beetje het image van Daan, een super rockster in België en in Nederland niet echt bekend. Zaterdagavond sloot hij het festival Bruksel Live af met show waarin gitaren en elektronica elkaar versterkten tot een dampend geheel met stadionallure. De Belgen zongen en dansten mee. Het wordt hoog tijd dat ook dance-natie Nederland valt voor deze Belg… Oordeel zelf:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hucrylWu_ME&feature=related[/youtube]

Toch was er iets vreemds aan zijn show in het amfitheater in Laken. Steeds had ik het gevoel dat ik iets anders verwachtte, waar deed me deze muziek aan denken? Ik hoor vleugjes Kraftwerk, Neue Deutsche Welle en soms zelfs Rammstein. Toe wist ik het: Daan had in het Duits moeten zingen! Zijn elektronische muziek, heeft precies dat waar de taal van onze oosterburen zo goed bij past; een beetje jaren tachtig plastic, soms bijna lullig en dan weer (te) dik aangezet.

Ik ben vast niet de enige die dit over Daan denkt, want op internet vond ik deze geestige clip waarin hij een hele andere carriere in Duitsland lijkt te ambieren:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sQeV79klk3Y&feature=related[/youtube]

Zeg nou zelf: gans toll, nicht?

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860