Van vakantie, op vakantie!

Leven op Pluto was de afgelopen weken even op vakantie. Nou ja vakantie… We zaten in Nederland waar Sophie BNR Nieuwsradio uit de brand hielp en Pieter-Bas met De Brakke Zondag op theaterfestival De Parade stond. Nu zijn we weer terug en bereiden ons voor op een echte vakantie. Wij gaan vanaf volgende week in verschillende etappes fietsen door België, en proberen iedere dag bij een andere Belg te logeren. Onze reis en ontmoetingen zullen hier te volgen zijn in woord en beeld.

En o ja, even een update wat de politieke crisis betreft: er is inmiddels een tiende(!) deadline om alle problemen tussen Vlamingen en Walen op te lossen. Nu ligt deze half september. Onderhandeld wordt er niet echt want bijna iedereen is op vakantie. De voornaamste zorg van van de Vlaming op dit moment is een andere: het verbod op de Vlaamse vlag tijdens de Olympische Spelen.

Volgens de Vlaamse ministers Geert Bourgeois (toerisme) en Bert Anciaux (sport) is het een schande dat er niet Vlaams gevaandeld mag worden. De vlag is volgens beide heren a-politiek. Zo, a-politiek dat Filip Dewinter, die elke mogelijkheid aangrijpt om de regionale vlag in zijn campagne te gebruiken, er als de kippen bij was om er een politek sla-tje uit te slaan, zie hier en hier.

Die Vlaamse vlag is in onze ogen juist uiterst politiek. Te pas en te onpas wordt hij gebruikt om de Vlaamse zaak kracht bij te zetten. Zie hier een willekeurige reeks foto’s en campagnemateriaal:

Van links naar rechts: campagnemateriaal NV-A en Vlaams Belang, Yves Leterme op de uitslagenavond van de federale verkiezingen, Jean-Marie Dedecker tijdens een persconferentie.

Nee, een echt a-politieke regionale vlag is de Friese die tijdens de Spelen ook verboden is.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

One thought on “Van vakantie, op vakantie!

  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4366 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4366 Pete

    Oude tijden herleven! Ik word ‘s-ochtends om half vier wakker en druk als altijd om deze tijd even het BNR toetsje van mijn radio in…en ja hoor, Sophie doet uit de doeken dat Poolse chauffeurs de Amsterdammers foutloos(?) op hun bestemmingen brengen.
    Blijkt het haar vacantiejob te zijn!
    Leuk om je weer op hollandse bodem bezig te horen!

Comments are closed.