Heimwee

Stroopwafels, oudhollandse drop, katjang pedis en een uitgebreide collectie katoenen sokken en onderbroeken. Je zou maar in het buitenland wonen en geen HEMA hebben! Veel Nederlanders in den vreemde snakken ernaar, naar die oerhollandse degelijkheid. Journalisten Marion Witter en Manon Sikkel schreven er een boek over – Ik mis alleen de HEMA. Over mensen die uit Nederland vluchten en dan plotseling die leegte voelen.. van rookworst en van tompouce, een roze of een oranje…

Maar daar hebben wij gelukkig geen last van: Brussel heeft maar liefst zes HEMA’s! Dus toen wij deze week de blues kregen, renden wij één van die winkels binnen in de Louisabuurt. Onze buit: een zak trekdrop, kletskoppen, katjang, gestreepte sokken, inderdaad onderbroeken. Heerlijk die HEMA! Nederlands design voor een lage prijs. Oja: we hadden ook nog een douchegordijn nodig. Ietwat overmoedig trokken we een zilvergrijs geval uit de schappen. Eenmaal thuis in de badkamer schrikken we ons rot. Wie nu bij ons gaat douchen, waant zich in een glimmende Duitse U-boot. Onze design-intuïtie valt een beetje tegen. Misschien kunnen we ons beter later inspireren door de Dutch Design Days later deze week in België.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

2 thoughts on “Heimwee

  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4366 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4366 Peter Konincks

    ja, geweldig die rookworst.. Op zo’n 1000 km afstand, kan ik me bijna de geur weer voorstellen. Groet. Peter

  2. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4366 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4366 admin

    Ja, alleen dan is het dus jammer dat die rookworst er nu precies niet is… ;-)

Comments are closed.