Raymond in het Regenwoud

Soms ben je enorm jaloers omdat je ergens anders wilt zijn dan waar je bent, zo zou ik nu in een vliegtuig van Zaventem naar Zanderij willen zitten om het eerste optreden van Raymond van het Groenewoud in Suriname mee te maken. Samen met uitgever en singleverzamelaar Vic van de Reijt, de Surivlaamse actrice Alida Neslo en Edgar ‘Lik maar aan mijn Lolly’ Burgos staat de Belgische held zaterdagavond in Theater Thalia in Paramaribo voor een Surivlaamse avond met tientallen tophits uit beide oorden.

De Surivlaamse connectie kreeg de afgelopen decennia vorm door actrice Alida Neslo. Zij koos voor Vlaanderen in plaats van Nederland voor haar Europese cariere. Neslo kreeg door deze keuze een zeer uniek, zacht tropisch accent en noemde zich voortaan Surivlaamse.

Van de Reijt stelde vorig jaar na twee Nederlandstalige, een Duitstalige en een Franstalige verzamel CD’s ook een Surivlaamse collectie samen. Reden voor deze obscure combinatie waren de vele overeenkomsten die de twee landen en hun liedjes volgens van de Reijt hadden.

Nu was ik anderhalf jaar geleden in de Amsterdamse poptempel Paradiso bij de Nederlandse editie van Surivlaams. Een zeer vermakelijke avond al moet ik toegeven: de combinatie die van de Reijt maakt is geestig maar kan volgens sommigen eigenlijk niet.

De scheve combinatie heeft absurd resultaat en dat is juist de reden waarom ik alle Surinamers en iedereen die in Paramaribo is aanraad zaterdag naar Thalia te gaan. Lekker hossen op het wasmasjien en huiveren bij het schone werk van van het Groenewoud.

Wie net als ik thuis zit moet het doen met de caraibische afdeling van de Wereldomroep, die al aandacht besteedde aan de Surivlaamse invasie.

UPDATE: De NOS maakte voor het journaal ook een item over dit bezoek:

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

One thought on “Raymond in het Regenwoud

  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 vic van de reijt

    Beste Pieter-Bas,
    net terug uit Suriname waar afgelopen zaterdag in Thalia een fantastisch Surivlaams concert plaatsvond met vele Surinaamse zangers en muzikanten, waaronder ook Edgar Burgos van Trafassi. Raymond stal de show in een meer dan uitverkocht Thalia. En het concert werd live uitgezonden op de Surinaamse televisie. Je ziet: die cominatie van Vlaamse en Surinaamse muziek kan wel degelijk. In Paramaribo had althans niemand er moeite mee!

Comments are closed.