Vrede op aarde?

His Holiness The Dalai LamaVanmorgen werd ik wakker in totale harmonie. Een vredige mist hing over Brussel. Mensen op straat lachten me toe, zélfs de sjacherijnige vrouw van de bakker.

Ik zet sterke koffie, klap mijn laptop open en lees: dalai lama in town! Shiiit. Ik moet naar het Europarlement, want daar zit ie. Snel gris ik mijn microfoon en andere radiospullen van tafel, spring in mijn auto en race er naartoe.

Toeterend sta ik in de file, wil de hele stad naar die boeddhist ofzo? Aangekomen in het EP blijkt de grote leider gevlogen. “Wat zei hij?” vraag ik hijgend aan een passerende eurocraat. Aha, een oproep tot harmonie en dialoog! Jezus, ben ik daarvoor helemaal… Opgefokt, nee, zichtbaar rustig en ontspannen tuf ik terug naar huis.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860