Van Rompuy is de man!

Hij wilde niet en riep dat hij het nooit zou doen, maar toen bleek dat helemaal niemand premier van België wilde worden ging hij toch overstag: Herman Van Rompuy leidt vanaf vandaag de regering van ‘ons’ zo diep in crisis verkerende land.

Een beetje opmerkelijk is het wel want bijna alle ministers bleven zitten terwijl die ploeg  wel toe is aan zijn derde leider, na Guy Verhofstadt en Yves Leterme nu dus Van Rompuy. Een enigszins saai en stug overkomende man die misschien juist daardoor in staat was enorm snel te handelen.

In tegenstelling tot Leterme heeft Van Rompuy namelijk geen torenhoge, onhaalbare beloftes aan de keizer gedaan en bovendien: hij kon in de jaren negentig al redelijk door een deur met de Franstaligen dus dat lukte hem nu ook. Wat niemand had verwacht is toch gebeurt, vandaag legde de regering zijn zoveelste eed af bij de koning, morgen (woensdag) volgt de regeringsverklaring en dan kunnen we fris, fruitig en met een hopelijk stabieler bestuur het nieuwe jaar in.

Luister hier naar mijn bijdrage van vanochtend op BNR Nieuwsradio:

[audio:http://www.levenoppluto.nl/audio/20081230_BNR_OnTheMove.mp3]
Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860