EXCLUSIEF: Interview met premier Van Rompuy

Vlak voordat hij thuis aan de oliebollen met champagne kon hield premier Herman Van Rompuy zijn regeringsverklaring. Daarin stond, zoals verwacht, weinig nieuws. Voor het overgrote deel zet zijn regering het beleid van Yves Leterme voort. Het enige dat er veranderde waren maatregelen voor de economisch en financieel barre tijden en een onderzoek naar de zaak Fortis door een commissie van wijzen.

Juist dat laatste deed leden van de oppositie na afloop in de wandelgangen zowat uit elkaar ploffen. ‘Ik wil als kamerlid zelf die vragen kunnen stellen,’ zei de fractievoorzitter van Groen! Meyrem Almici. ‘Liberalen en Christendemocraten vonden een paar dagen geleden ook dat er een parlementair onderzoek moest komen. Nu moeten wij het doen met de verslagen van die commissie. Het lijkt het erop dat er hierover een akkoord is binnen de regering en dat de hele zaak weggemoffeld wordt.’ De Vlaamse Fortuyn Jean-Marie Dedecker was ultrakort: ‘Deze regering is lood om oud ijzer. Alles gaat weer de doofpot in!’

Iets anders dat de oppositie behoorlijk tegen de borst stoot is de nieuwe kamervoorzitter Patrick DeWael. Tot vorige week was DeWael nog minister van Binnenlandse Zaken en is in functie behoorlijk in opspraak gekomen. Dewael zou een aantal medewerkers van de federale politie onrechtmatig benoemd hebben, ‘Ik verwacht van dit onderzoek nog maar weinig te horen,’ volgens een heet geblakerde Almici. ‘Hij wilde gewoon zijn pensioen veilig stellen met een mooi erebaantje. Er onterecht als je het mij vraagt.’

Na afloop van de verklaring sprak Leven op Pluto als enig Nederlands medium met de kersverse premier Herman Van Rompuy. Luister hieronder wat de premier, die anderhalve week geleden nog niet wilde, exclusief voor BNR Nieuwsradio te zeggen had:

[audio:http://www.levenoppluto.nl/audio/20081231_BNR_Interview_HermanVanRompuy.mp3]
Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

One thought on “EXCLUSIEF: Interview met premier Van Rompuy

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Chiel Cuypers

  Hee Piba,

  Mooi werk!
  Dat het een bewogen jaar moge worden in de zuiderbuurse politiek …

  … en daar kom ik spoedig een geuze op drinken!

  Chiel (en Juul, die op de knopjes wil drukken)

Comments are closed.