Giet it dan wel oan in Vlaanderen?

Bij elke editie van de Elfstedentocht doen er wel een paar Belgen mee. Zo ook de vierentachtig jarige Henri Jaecques. In 1997 reed hij de tocht nog uit. Hij heeft zelfs het idee heeft voor een elf gemeententocht door Vlaanderen, van Sluis naar Ieper in 215 kilometer! Het zal ook hier nog even moeten doorvriezen vrees ik. Wel vond ik een filmpje van deze sportheld met zijn dwaze, maar wonderschone plan:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8SPiN2gGdsU[/youtube]

Henri maakt in de loop van dit filmpje een zeer terecht punt: Vlaamse sportbonden en politici zijn totaal ongeïnteresseerd in de schaatssport. Iemand die daar alles van weet is Kris Schildermans, de enige echte Belg die dit weekend weer uitkomt bij de Europese Kampioenschappen Allround in Heerenveen. De droom van Schildermans is deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar in Vancouver.

Maar zo makkelijk gaat dat niet want de Belgische sportbonden stellen torenscherpe tijdslimieten aan de hard trainende man uit Lommel. Het belang van die ene Belg die daar volgend jaar kan starten zegt ze niks. Meedoen is niet belangrijk, hij moet bij de besten horen. Jammer, want het zou toch mooi zijn als Kris de nationale driekleur ten opzichten van de ‘Ollanders’ hoog zou kunnen houden.

Schildermans doet het bovendien niet eens heel slecht, over de hele wereld reden dit seizoen slechts 47 schaatsers harder op zijn favoriete afstand: de 5 kilometer. Nu maar hopen dat de bonden tot reden komen of beter, dat kris Schildermans de Nationale Records van Bart Veldkamp eindelijk uit de boeken rijdt. Zet hem op Kris en laat de Brabanconne zondag klinken in Heerenveen!

filmpje: Het Nieuwsblad

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

One thought on “Giet it dan wel oan in Vlaanderen?

  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 WD

    “…Henri Jaecques. In 1997 reed hij de tocht nog uit”

    Die man neemt zijn dromen stilaan voor werkelijkheid. Onderweg misschien iets te veel pirouettes gedraaid. ;-)

Comments are closed.