één dagje schaatsgek…

Op de valreep, net voordat de dooi ook België bereikt, worden zelfs onze zuiderburen één dagje echt schaatsgek. Na het NK marathon vorige week was het zondag op de Kraenepoel te Aalter ook raak met het Open Vlaams/Belgisch Kampioenschap Marathonschaatsen. De wedstrijd ging niet over 100 kilometer zoals op de Oostvaarders plassen maar over 30 kilometer. Na een korte solo mocht Sven Mallezie zichzelf winnaar noemen. De Belgische TV was er ook bij, bekijk hier het Sporza-verslag.

De Vrt had de ijskriebels ineens zo erg te pakken dat we ook hier eindelijk het beeld zagen dat de afgelopen weken zo vaak op de Nederlandse buis was: een boor die een gaatje in het ijs maakt en mannen die de dikte meten. En daarna: een lachend gezicht. De bekendste schaatstoertocht die het land rijk is, de Zwinsstedentocht, kon doorgaan.

De Zwinstedentocht  gaat over de Damse vaart van Sluis in het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen naar Brugge. Twaalf jaar geleden werd de tocht voor het laatst geschaatst en daarom bonden duizenden Belgen vandaag de ijzers onder en passeerden de grens. Helaas kon ik hem zelf niet rijden want uw Leven op Pluto verslaggever en schaatsfanaat zit al een hele week thuis met een dikke enkel: jammer genoeg geen gevolg van ijspret maar het resultaat van een spekglad bergje in Brussel. Kijk hier naar IJspret op de Vrt:

Met al deze schaatspret in de buitenlucht zouden we bijna vergeten dat de Belg Kris Schildermans dit weekend binnen in Thialf, Heerenveen streed om Europese titel allround. Op zijn favoriete afstand de 5 kilometer werd hij vrijdag 15e maar een dag later werd Kris op de 1500 meter gediskwalificeerd door een foute wissel. Maar echt treuren hoeft hij niet want hij kwam, dankzij dit akkefietje, wel op de Nederlandse TV, kijk maar:

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

One thought on “één dagje schaatsgek…

  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Sven Mallezie

    Hoi, mijn vader had deze morgen via het googlen deze pagina gevonden.. Mooi verslagje.. mooie blog ook.
    Groeten,

    Sven

Comments are closed.