Hoog bezoek

Vanochtend hadden wij zowaar een heuse oud-minister op de koffie in ons Nederige stulpje te Sint-Joost. De gang van ons soms wat brokkelige appartement deed namelijk dienst als Brusselse studio van BNR Nieuwsradio.

Onno Ruding is zijn naam en, laten we eerlijk zijn, wij moesten ook even wiki-en wie de man ook alweer precies was. Niet heel vreemd want de heer Ruding was minister van financiën toen wij nog leuk met Lego en Playmobil in de weer waren. Van 1982 tot 1989 om precies te zijn, in de kabinetten Lubbers I en II.

De oud minister is een statige man die niet meteen het amicale achterste van zijn tong laat zien. Toch wisten wij het ijs te breken door hem naar zijn middelbare schooltijd te vragen. Ruding heeft namelijk op het OLV in Breda gezeten, net als een tante van Sophie die ongeveer even oud is. Toen wij hem naar de naar zijn jeugd vroegen verscheen er een glimlach op Rudings gezicht, hij begon zelfs een beetje te stralen.

Schoorvoetend begon de minster van staat herinneringen op te halen aan de tijd dat hij pukkels had. Het OLV was in die jaren nog gesplitst in een jongens en meisjesafdeling maar dat wil niet zeggen dat de twee kampen op het schoolplein elkaar niet kenden, liet Ruding ons met ondeugende oogjes weten. En ja, de tante van Sophie kende hij ook. Hij zocht koortsachtig naar de andere namen van de familie Dubrule.

Net op het moment dat wij hem naar de feestjes in die tijd wilden vragen, zei Ruding dat hij moest gaan. Met zijn negenzestig jaren is zijn agenda nog steeds bordevol. Na zijn ministerschap bekleedde hij diverse functies in het internationale bankwezen. Hij woonde een tijdje in New York en streek uiteindelijk neer in Brussel. Waarom hij in Studio Leven op Pluto zat? Ruding heeft net meegewerkt aan het rapport van de commissie de Larosière dat de internationale financiële crisis voor de EU analyseerde.

Luister hier naar het interview dat Paul van Liempt met Onno Ruding vanuit onze gang had.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

2 thoughts on “Hoog bezoek

  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Martin Visser

    Hahaha, leuk hoor, Ruding in je huis. Maar minister van staat is iets te veel eer: http://www.parlement.com/9291000/modulesf/g05ezrmo

  2. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 admin

    He Martin, je hebt helemaal gelijk… Het zal wel zijn statige voorkomen geweest zijn…

Comments are closed.