Dit is geen museum

Het hart van de Europese Unie in een land dat uiteenvalt. Franstalig Brussel als hoofdstad van Vlaanderen. Een onderzoek in de Fortis-zaak dat geen onderzoek is. Een regering die vaak geen regering is.

Surrealisme is in Belgie dagelijkse kost……

De bekroning van dit alles staat voor de deur: de grootste surrealist van Belgie krijgt een eigen museum! Het Magrittemuseum (zie foto) gaat deze zomer open op de Brusselse Kunstberg. Van René Magritte – kleine man met bolhoed en hond – is onder meer het beroemde ‘Ceci n’est pas une pipe’.

Ik zocht zijn bescheiden woonhuis op in Jette, aan de andere kant van Brussel. Het herinnert aan het burgelijk leventje dat Magritte jarenlang samen met zijn vrouw doorbracht. Zo spannend als zijn werken vaak waren, zo saai was de schilder zelf. Een vervelende man – vogeltjes voeren in de achtertuin, af en toe een glaasje Ricard – met een hallucinerende fantasie.

Digitaal is het nieuwe museum al open.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

One thought on “Dit is geen museum

  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4366 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4366 milo

    Dit is geen reactie.

Comments are closed.