Nog een jongen uit Schaarbeek

Vandaag een fijne zondagmiddagwandeling in de lentezon. Doel was het geboortehuis van een der  beroemdste Brusselaars:  Jacques Brel. Hier werd hij op 8 april 1929 geboren in dit huis aan de Diamantlaan 138 in Schaarbeek. Nu houdt een notaris er kantoor, dichte rolluiken en een verpieterde zolderetage. Aan de muur slechts een plaquette die herinnert aan de beroemde chansonier die hier ter wereld kwam:

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

One thought on “Nog een jongen uit Schaarbeek

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Drs. Johan Arendt Happolati

  Vrouwe Sophie,
  Heer Pieter-Bas,
  Ik heb niets met Jacques Brel. Ja, ‘t Is een grof schandaal, ik weet het. Mijn vrouw en echtgenote mag U echter altijd wakker maken voor een Frans chanson, of hoe heten die dingen? Ik gevoel mij meer aangetrokken door de Angelsaksische wereld.
  Wat mij betreft, ik ben – Gode zij dank – vooralsnog goed gezond en heb de eer te zijn,
  Uw onderdanige dienaar,
  Drs. Johan Arendt Happolati
  P.S. Mooie foto’s, vooral de onderste met die verzachtende, temperende, milde schaduwen op die plaquette.

Comments are closed.