Mahinur for president!

De kapper op de hoek, het Turkse koffiehuis, de avondwinkel, de halal-slager, de Turkse pizzeria, alle ramen zijn hier volgeplakt met verkiezingsposters. Bij ons in de buurt woedt een oorlog. Geen de Europese verkiezingen, maar de regionale op 7 juni. Vlaanderen, Wallonie en Brussel kiezen dan een nieuw bestuur. Vandaag maar eens een rondje gemaakt.

Mensen stemmen hier massaal op hun neef, oom, broer of nicht. Bij ons in Schaerbeek en Sint-Joost-Ten-Noode kent iedereen elkaar. In de trouwzaal tegenover ons huis is het elk weekend feest. Aangezien ik meestal in een kroeg in de Vlaamse Dansaertbuurt zit, besluit ik mijn groenteboer om raad te vragen. Op wie moet ik stemmen???

De kleine, ronde man stopt me snel een flyer toe. Op mijn nichtje, zegt hij. Mahinur Ozdemir is een aantrekkelijke jonge vrouw, 21e op de lijst van de christendemocraten (CdH) in Brussel. ‘Ze is pas 27, praat verschrikkelijk snel en is heel erg slim’, vertelt haar trotse oom. ‘Hoog op de lijst staat ze niet, maar Mahinur haalt het zeker. Iedereen in de buurt stemt op haar!’

Mmm, CdH (bekend van Joelle Milquet alias Madame NON) is niet echt mijn partij. Ik nodig Mahinur uit als Facebookvriendin, we zijn tenslotte bijna even oud. En ze ziet er aardig uit. En ik ben weer eens nieuwsgierig geworden. Hopelijk snel een interview op deze site. Wordt vervolgd…

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

One thought on “Mahinur for president!

  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 ofd

    Belangrijk om mee te delen dat Mahinur een van de weinige kandidaten is die een academische achtergrond heeft wat hem volgens mij belangrijker maakt. Veel succes Mahi! :)

Comments are closed.