Leve de Belgische keuken


Dat Belgen kunnen koken, weten Nederlanders maar al te goed. De Belgische restaurants in Amsterdam zitten bijna altijd vol. Gelukkig was er zaterdagavond één tafeltje vrij in Bierproeflokaal De Zotte – een begrip onder Amsterdamse belgofielen. Onderzoeksvraag: hoe goed is de Belgische keuken in Nederland? Hieronder het menu en ons commentaar:

 

Royale salade met zachte geitenkaas, courgette en walnoten. “Smakelijk”

***

Grote gamba’s “waarschijnlijk niet uit Belgie” met “heerlijke” bier-mayo.

***

Blauwe biefstuk – van een echte Belgische dikbilkoe – met peper-roomsaus. “Veelbelovend maar te lang gebakken. Taai met harde stukjes, brrrr”

***

 

“Mmmalse” lamshaas met saus van Brigand – zwaar Belgisch bier. “Lekker”

***

 

Vlaamse frieten “te lang gebakken en vettig” “Onze kok is geen echte Belg”

 

Dit alles werd geserveerd met “overheerlijke” bittere abdijbieren als Witkap Pater Stimulo en Witkap Pater Tripel, Sint Bernardus Tripel en als toetje een heerlijke Orval.

 

De kok blijkt inderdaad geen echte Belg, maar een Griek. Een moedige poging. Jammer van de frieten en zonde van de dikbilkoe. Morgen snel weer terug naar Belgie! 

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

2 thoughts on “Leve de Belgische keuken

  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Bart van Teeffelen

    Vandaag een leuk televisieprogramma over de verschillen tussen de Nederlandse en de Belgische keuken gezien. De talkshow ‘Café De Buren’, over NL/BE, (goh, wie zou daar nu toch aan meewerken?) is iedere dinsdag te zien op Nederland 2, om 16:55 uur. Ongunstig tijdstip (voor mij in elk geval) en niet terug te zien op internet, dus iets om in de agenda te zetten!

    Heb in de uitzending helaas niets gezien over mijn favoriete dikbilkoe, maar wat mij betreft wordt er gewoon een extra lange special over dit prachtige (lekkere) dier gemaakt.

    Dikbilkoe rules!

  2. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Timmoty Tavido

    Zag een programma op tv gisteravond over dit onderwerp. Grappig! Bedankt.

Comments are closed.