Leven op Pluto bekent kleur

Ja, ja, vandaag moeten alle Belgen (verplicht) naar de stembus, en niet alleen voor Europa. Het zijn de regionale verkiezingen die de gemoederen hier bezighouden. België stemt vandaag voor maarliefst vijf van zijn zeven parlementen. Welke dat zijn? Vlaanderen, Wallonië, Brussel, de Franstalige gemeenschap en de Duitstalige gemeenschap. Vooral in Wallonië wordt het heel erg spannend!

Wij mogen niet stemmen want wij zijn allochtone Brusselaars. Toch deden we de stemtest voor de Vlaamse verkiezingen van De Standaard. Zijn journalisten werkelijk zo links? Het antwoord is dubbel. Wij blijken links-liberaal. Kijk maar naar de uitslag hieronder:

SOPHIE:

1. Groen (GroenLinks in Nederland)
2. SLP (lijkt het meeste op D66)
3. Open VLD (de partij van Verhofstadt, een liberale partij a la VVD)
Hekkensluiter: Lijst Dedecker (De partij van voormalig judocoach Jean-Marie Dedecker. Een populist a la Marco Pastors)

PIETER-BAS:

1. SLP
2. Open VLD
3. Groen
Hekkensluiter: Vlaams Belang (ja die partij van Filip Dewinter)

Zaterdag waren wij in Wallonië waar de liberalen van de MR en de Parti Socialiste (PS) elkaar het leven zuur maken. Ondanks de eindeloze reeks schandalen die PS achtervolgen, lijkt de Italiaanse lijsttrekker Elio di Rupo met zijn gelikte glimlach en onafscheidelijke strikje onverminderd populair. Zie deze foto gemaakt in Bergen (Mons) de hoofdstad van Henegouwen en de plek waar Di Rupo burgemeester is.

Toch is het uur van de waarheid voor Di Rupo aangebroken. De liberalen van de Belgische minister van Financien Didier Reynders (MR) dreigen te gaan zegevieren. In de peilingen krijgen de o zo machtige socialisten een pak slaag. Niet zo hard als het Britse Labour, nog heel wat Walen blijven de PS steunen. Waarschijnlijk heeft dit alles te maken met traditie en de hoge werkeloosheid in het zuiden België. De PS is een oude socialistische partij die weigert sociale hervormingen door te voeren. De schuldigen van de crisis zijn volgens Di Rupo rechtse rakkers, die moet je aanpakken terwijl je de verzorgingstaat voor het gewone volk moet behouden. Verder meent hij dat de PS zoveel ervaring heeft dat de partij als beste in staat is met Vlaanderen te onderhandelen om na jaren van gesteggel eindelijk te zorgen voor vrede tussen Nederlandstaligen en francophones. Nu maar hopen dat hij de loterij wint.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

One thought on “Leven op Pluto bekent kleur

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Toon Toelen

  Beste,
  ofwel tel je Europa mee als parlement en kozen we vorige zondag ZES van de zeven parlementen. Ofwel tel je Europa niet mee en kozen we zondag vijf van ZES parlementen. Niet dan?
  Groet,
  Toon

  PS: leuk om zo eens over je eigen land te horen vertellen door een buitenstaander! Fijn programma!

Comments are closed.