Vrouwenoverschot in Oilsjt

Wulpse dames, langbenige blondines en bolle omaatjes. Rondborstig staan ze kirrend bier en plastic flutes champagne achterover te slaan. Ze zijn prachtig, de mannen van het Vlaamse stadje Aalst. In wijde omstreken is Oilsjt berucht om zijn Jeanettekes. Vlaams voor zowel homo als travestiet. Eén keer per jaar zijn deze mannen hun eigen natte droom.

Van Rio de Janeiro tot Keulen en van Maastricht tot Aalst, iedere plaats heeft zijn eigen carnavals- of vasteloavendtraditie. Maar twee dingen hebben ze allemaal: een optocht en een prins. In Oilsjt is prins carnaval al 39 jaar een ondergeschikte functie. De stad heeft een keizer waar de prins zijn hoofd voor moet buigen. Keizer Kamiel werd in de jaren zestig maarliefst vijf keer tot prins gekozen.

In de tachtigste carnavalsoptocht natuurlijk lokale en nationale beroemdheden. Tom Boonen, meerdere kabouterfamilies Plop, Guy Verhofstadt die een uitzendbureau begonnen is (ook voor interim wethouders), het Franse leger dat de Marseillaise brult met Yves Leterme in de Franse vlag en uiteraard de jarige Koningin Paola (met hangtieten).

De stoet in Oilsjt is de langste van België. Meer dan tachtig groepen nemen eraan deel. Om half een vertrekt de eerste wagen en om acht uur. ’s avonds is het einde nog niet in zicht. Langs de route en in de tocht zien we steeds meer vermoeide en met alcohol doordrenkte gezichten.

Je zou bijna denken dat de Aalstenaren blij zijn dat het erop zit. Maar niets is minder waar, verzekert een stakende spoorwegman ons. Maandag is er weer een optocht en dinsdag nog een. Het thema op die laatste dag: Jeanettekes. In heel Aalst is er dan echt geen man meer te vinden.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

One thought on “Vrouwenoverschot in Oilsjt

  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/levenoppluto.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 4371 tantjen bertolli

    Mooi verslagje.
    Ik kan je ook nog meedelen dat de laatste feestvierders het ‘slagveld’ verlaten hebben op woensdagmiddag !

Comments are closed.